Boekbespreking groep 7

In groep 7 houden de kinderen naast de spreekbeurt ook een boekbespreking. 

Opbouw van de boekbespreking:

  1. Vertel eerst over het boek dat je hebt uitgekozen. Denk hierbij aan de titel, de auteur, de illustrator en het aantal bladzijden. Denk ook aan de naam van de uitgever en het jaar waarin het boek verscheen (1ste druk.)
  2. Vertel waar het boek over gaat. Wat gebeurt er? Wie is de hoofdpersoon? Wie komen er nog meer in het boek voor? Wanneer speelt het verhaal zich af? Wat voor soort verhaal is het? Natuurlijk verklap je niet alles, je zorgt dat de anderen natuurlijk ook graag het boek willen lezen.
  3. Lees een stukje voor uit het boek. Kies een spannend, grappig, ontroerend of ander opvallend stuk. Oefen het thuis, zorg dat het niet te lang of te kort is...
  4. Vertel wat meer over de schrijver. Welke boeken heeft de schrijver bijvoorbeeld nog meer geschreven? Heeft de schrijver weleens een prijs gewonnen voor een boek?
  5. Vertel wat je van het boek vindt. Is het boek een aanrader? Vertel ook waarom je dat vindt.

Tips:

  1. Begin op tijd met lezen en de voorbereidingen.
  2. Kies een boek dat je leuk lijkt om een boekbespreking over te houden. 
  3. Lees je boek helemaal uit. 
  4. Zoek je informatie?Ga naar de bibliotheek; ze kunnen je helpen bij het uitzoeken van een boek en helpen bij informatie over de schirjver. Je kunt gratis lid worden van de bieb.
  5. Handig is ook internet. Zoek verstandig, vraag gerust hulp.
 
22oktober2020
zoals ieder jaar een super gezellige dag......
23september2020
buitenlessen zijn leuk....