Koningsspelendag 2019

13-04-2019
"neem een slokje water.....veel plezier!!!!"zo begon de Koningsspelendag 2019
Feestelijke koningsspelen in Hazerswoude dorp.
Dit jaar waren de Koningsspelen met als thema "Water" een activiteit voor de bijna 500 basisschoolleerlingen  van  Hazerswoude-dorp.
Remco Broekman, de buurtsportcoach van "Alphen Beweegt", had het programma samengesteld voor de Johannes  Postschool, de Michaelschool en de Springplank.
Vrijdag 12 april rond 8.45 uur werd op de velden van de Hazerswoudse Boys, door de wethouder Schotanus van sport en onderwijs het startsein gegeven voor het grote sportgebeuren.
Voor de allerkleinsten waren er allerlei sport- en spelonderdelen uitgezet op en rondom het eigen schoolplein, zoals zaklopen, balwerpen en flessenvoetbal.
De leerlingen van groep 3 en 4 hebben gesport bij zorginstelling "de Driehof". Zij werden aangemoedigd door ouders, grootouders en met name door de bewoners van het verzorgingshuis.
Op de velden van de voetbal-  en de tennisvereniging, werden sportactiviteiten georganiseerd voor de oudere groepen. Naast de bekende sporten, stonden ook nieuwe spellen op het programma, zoals Bubbelbal en het Suikerspel.
Het weer was prima voor de buitenactiviteiten.; ondanks de wat lage temperatuur, liet het oranje sportzonnetje zich regelmatig zien.
Dank aan de studenten MBO- Rijnland. Zij hebben de verschillende sport- en spelonderdelen geleid. Daarnaast ook dank aan alle leerlingen van het Groene Hartcollege en de leerlingen van de eigen groep 8. Zij begeleidden de groepjes kinderen. Met elkaar hebben zij bijgedragen aan een zeer geslaagde Koningsspelendag 2019
Het doel van de Koningspelen is, de kinderen te laten merken hoe belangrijk en leuk het is om te bewegen. Gezien het enthousiasme van de kinderen tijdens deze dag, is dit doel zeker behaald !!